Wij zijn gek op onze boerderij

Kom bij ons en wordt ook verliefd op onze boerderij en prachtige omgeving!

Ons verhaal

Wij zijn de familie Bakker:
Gerald, Astrid, zoon Lars en dochter Anne. In 1999 werden wij op slag verliefd op de boerderij aan de Oshaarse weg. En binnen 2 weken mochten wij ons eigenaar noemen. Sindsdien wonen wij hier met veel plezier. Samen met 3 Berner Sennen honden Noeba, Lizzie en Leo en 2 katten Pepper en Mackey. Ook hebben wij 3 Pony’s in de wei staan Faily, Kartoesch en Dortmund. De boerderij is inmiddels geheel verbouwd. Maar veel elementen van vroeger zijn nog steeds zichtbaar. Gebinten, balken en de oude stenen zijn zoveel mogelijk gerestaureerd en hergebruikt.

Geschiedenis
De boerderij dateert van 1650 en was in de vroege tijden een “los huus” oftewel een woning met daarom heen de stallen en het vee. Hier zijn we achter gekomen door de verbouwing en terug vinden van oude buiten muren. Later zijn er meerdere muren bij gebouwd en zo verdween het los huus en kwam de boerderij tevoorschijn zoals hij nu is. Los huus, de bewoner en vee leefden onder 1 dak in dezelfde ruimte, dat is nu anders.

Waar komt de naam Achteropdehilde vandaan?
Hilde is zoldering boven een stal waar het hooi bewaard werd. Maar ook een plek waar de knecht van de boer sliep.

Wij vonden deze naam zeer gepast, omdat de b&b gemaakt is in de “oude stal” waar toen wij de boerderij kochten de kalfjes stonden. Boven die stal was de zoldering oftewel de hilde. En om het verhaal compleet te maken wij wonen voor in de boerderij en de b&b is achter in de boerderij. Vandaar de naam Achteropdehilde.

Reserveer de b&b dit seizoen
Reserveer nu

Vragen?

Heeft u een vraag vul dan onderstaand formulier in.

Contact Us
Voornaam
Achternaam
Bezig met versturen
Prachtige omgeving met mooie fietsroutes
Lara JansenLekker Fietsen