Ooievaars bij de lokkerij

Ooievaars bij De Lokkerij in omgeving De Wijk

Veel ooievaars bij De Lokkerij

Een mooie uitgaanstip. Maak tijdens je verblijf bij B&B ACHTEROPDEHILDE eens kennis met ooievaars bij De Lokkerij in de Wijk. Op een afstand van nog geen 7 km.

Ga met de auto of met de fiets, of al wandelend genieten van een bosrijke omgeving waar de ooievaars hun prachtige nesten hebben gebouwd op schoorstenen van de huizen. Of parmantig rondstappen in de omgeving. Bekijk ze van dichtbij, of al rondvliegend in de lucht.

Er loopt een mooie wandelroute vanaf de Havixhorst naarDe Lokkerij. Je kan dan bijvoorbeeld gelijk een kijkje nemen bij de prachtige beelden tuin of genieten van een heerlijke kop koffie bij de Havixhorst.

Aan de Schiphorster weg vind je het ooievaars station De Lokkerij

In 1981 is het Ooievaars station opgericht door dhr en mevr  Koopman dit omdat er steeds minder nesten kwamen. Met medewerking van Natuurbeschermingsvereniging uit IJhorst en Staphorst.  Het laatst bekende nest van in Nederland geheel in het wild levende ooievaars stond in Nijeveen, Dat was in 1969. Helaas duurde het een poos voordat er resultaat was geboekt maar gelukkig in 1985 werd er een klein succesje behaald  was het begin van een steeds mooier en groter wordend project.

 

Door er veel aandacht aan  te besteden is het gelukt om in 2006 het aantal broedparen te verhogen naar 175 nesten in de weide omgeving van Drenthe  De ooievaar legt gemiddeld 3 tot 5 eieren, maar gemiddeld komen er twee ooievaars per broedpaar in leven . Uniek voor het succes van dit station is dat het erin geslaagd is om ooievaars op een zo goede wijze te huisvesten. wat er op neer komt dat  deze in staat zijn gebleken om zelfstandig zich uit te waaieren buiten het station zelf.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>