De Muur Tegen Geweld

De muur tegen geweld

De Muur tegen Geweld bevindt zich in de gemeente De Wolden in Drenthe. Op de kruising van de weg naar Zuidwolde, de Wijk en Veeningen.  In een rustige, landelijke omgeving. Waar een ieder tot rust kan komen en eens stil te staan bij alles wat er in de wereld gebeurt.

Het monument is allereerst een plaats om mensen te gedenken die door geweld om het leven zijn gekomen. Nabestaanden hebben de mogelijkheid dit te doen door de naam van hun dierbare in de vorm van een plaatje op de muur aan te brengen. Deze plaats biedt nabestaanden verder de gelegenheid alleen of samen met anderen, bijvoorbeeld lotgenoten, stil te staan bij de dood van hun dierbaren en hun verdriet te delen.

Het monument wil ook een noodkreet zijn gericht aan de samenleving, om een halt toe te roepen aan geweld.

De Muur tegen Geweld is op 24 september 2011 officieel geopend, op de landelijke Dag Herdenken Geweldslachtoffers, in aanwezigheid van Koningin Beatrix, Staatssecretaris Fred Teeven en Dirk Guichelaar.

Dirk Guichelaar is de Initiatiefnemer voor het maken van de muur tegen  Geweld.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>